Jitrnice s kysaným zelím a bramborem

Recepty, Ostatní

Suroviny

2 kusy jitrnic
hladká mouka na obalení jitrnic
olej
Zelí:
400 g kysaného zelí
2 lžičky cukru
100 g slaniny
1/2 cibule
1 lžička hladké mouky
sůl podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve uděláme zelí: Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme ji.

  2. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme do zrůžovění cibule.

  3. Přidáme 1 lžičku hladké mouky a chvilinku smažíme, až je jíška světle narůžovělá. Pak přidáme kysané zelí, cukr a trošinku vody. Dusíme cca 15 min.

  4. Jitrnice vytáhneme z lednice tak 2 hodiny před úpravou. Obalíme je v hladké mouce a vložíme na pánev se lžící oleje, olej nesmí být úplně horký, jen mírně zahřátý.

  5. Na mírném ohni je opékáme ze všech stran.

  6. Díky mouce by neměly prasknout, pokud malinko přece jen, obsah se nalepí na boky jitrnic a opeče se spolu s nimi.

  7. Podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!