Jihočeský pstruh na grilu i v troubě

Recepty, Grilování

Suroviny

4 menší pstruzi
4 stroužky česneku
2 silnější pórky
100 g eidamu
citronová šťáva
mletá sladká paprika
mletý pepř
sůl
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a vykuchané pstruhy uvnitř vytřeme směsí z utřeného česneku, soli, pepře a na povrchu pokapeme citronovou šťávou a v chladu necháme 30 minut odležet.

  2. Bílou část pórku nakrájíme na tenké kroužky, které promícháme s větší polovinou strouhaného sýta a s jemně nakrájenou petrželkou. Touto směsí naplníme pstruhy a sepneme je kovovými jehlami. Pstruhy potřeme olejem a vložíme na rošt, nebo na pekáč a pečeme asi 15-20 minut.

  3. Pak posypeme zbylým sýrem a necháme pod grilem nebo v troubě, dokud sýr nezezlátne. Nakonec poprášíme červenou paprikou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!