Jetelová polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 4hrsti čerstvého jetele-použít listy i květy
- 1 hrst řeřichy
- 2 větší brambory
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké celozrnné mouky
- 1 lžička citronové šťávy
- zeleninový vývar
- sůl
- pepř
- na ozdobu mohou být květy karafiátu, nebo jiné jedlé květy
Postup Jetelová polévka
Postup přípravy receptu
-
Na oleji s máslem orestujeme omytý jetel, zaprášíme ho moukou a zalijeme vývarem, necháme vařit.
Pak přidáme brambory nakrájené na kostičky, osolíme, opepříme a až se nám brambory uvaří doměkka, tak polévku promixujeme tyčkovým mixerem a dochutíme pár kapkami citronové šťávy, řeřichou a necháme už jen chvilku povařit.