Jetelová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

4hrsti čerstvého jetele-použít listy i květy
1 hrst řeřichy
2 větší brambory
1 lžíce másla
1 lžíce oleje
2 lžíce hladké celozrnné mouky
1 lžička citronové šťávy
zeleninový vývar
sůl
pepř
na ozdobu mohou být květy karafiátu, nebo jiné jedlé květy

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji s máslem orestujeme omytý jetel, zaprášíme ho moukou a zalijeme vývarem, necháme vařit.

  2. Pak přidáme brambory nakrájené na kostičky, osolíme, opepříme a až se nám brambory uvaří doměkka, tak polévku promixujeme tyčkovým mixerem a dochutíme pár kapkami citronové šťávy, řeřichou a necháme už jen chvilku povařit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!