Jeřabinová zavařenina

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 kg jeřabin
600 g třtinového cukr
šťáva z jednoho citronu
1 lžička mleté skořice (Vitana)

Postup přípravy receptu

  1. Jeřabiny zbavíme stopek a pořádně propereme ve vodě.

  2. Vsypeme je do hrnce, podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka. Následně odebereme část rozvařených jeřabin a zbytek propasírujeme dohladka.

  3. Propasírovanou šťávu smícháme s rozvařenými jeřabinami, přisypeme cukr a mletou skořici.

  4. Vaříme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Vše zakápneme citronovou šťávou a promícháme.

  5. Ještě horkou zavařeninu plníme do čistých a suchých sklenic. Můžeme sterilizovat, jestli chceme prodloužit životnost.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!