Jemný tvarohový koláč s jablky

Recepty, Moučníky

Suroviny

těsto:
1,5 hrnku polohrubé mouky
3 lžíce moučkového cukru
1/2 kypřícího prášku
125 g Hery (půlka balení + trochu na vymazání formy)
1 vejce
náplň:
3 měkké tvarohy (nejlépe v pozlátku, vaničkové při pečení rádi kynou)
1,5 hrnku mléka
0,25 hrnku oleje
0,5 hrnku moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 vanilkový puding
1 vejce
2 větší oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Postup: Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou (já použila formu o průměru 21 cm).

  2. V misce smícháme všechny suroviny na těsto, prohněteme v ruce a lehce vmačkáme do formy. Kraje po obvodu uděláme asi 3 cm vysoké.

  3. Oloupeme a nastrouháme jablka, vymačkáme šťávu, smícháme s troškou pudingového prášku a 1 vanilkovým cukrem, a rovnoměrně poklademe na těsto.

  4. Ostatní suroviny (tvarohy, mléko, olej, moučkový vanilkový cukr, puding, vejce) důkladně smícháme dohromady (já použila ruční metličku, ale doporučuji kuchyňského robota).

  5. Vlijeme do formy, uhladíme a dáme péct do horkovzdušné trouby na 170 °C po dobu cca 1,5 hodiny.

  6. Pak už jen vychladíme a podáváme ideálně druhý den. Dobrou chuť!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!