Jemný dezert s pudingovým tvarohem a meruňkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 balení listového těsta
250 g meruněk
150 g jahod
250-300 g tvarohu (podle formy plech, nebo koláčová kulatá forma)
200 ml mléka
2 vejce
1 dcl rumu (rumové tresti)
2 PL brusinkového kompotu
1 vanilkový cukr
1 sáček vanilkového pudingu
2-3 PL cukru krupice
2 PL strouhaných mandlí nebo strouhanky
hladká mouka na vál
jahody na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si uvaříme puding podle návodu.

  2. Listové těsto rozválíme na vále posypaným moukou na dva obdélníkové pláty.

  3. První plát přeneseme na plech vyložený papírem na pečení (nebo na plech, který jsme vypláchli studenou vodou).Okraje těsta zvedneme a dno propícháme vidličkou,poté posypeme plát těsta strouhanými mandlemi nebo strouhankou a pokryjeme polovinou meruněk, které pokapeme rumem nebo rumovou trestí.

  4. Takto obložený plát zakryjeme druhým plátem. Okraje obou plátů přitiskneme k sobě a mírně zdvihneme.

  5. Puding smícháme s tvarohem, brusinkovým kompotem a přidáme vejce utřená s oběma druhy cukru. Vše dobře promícháme.

  6. Tvarohovou směs nalijeme na povrch koláče a rozdělíme na ni druhou polovinu meruněk nebo jiného ovoce.

  7. Koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut dozlatova.

  8. Upečený koláč necháme prochladnout, pak ho ještě můžeme dozdobit jahodami nebo ovocem, na ozdobu můžeme dát i kousky limetky nebo citronu pro svěží vůni.

  9. Nakrájíme na řezy a zdobíme šlehačkou apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!