Jemný boršč
Recepty, PolévkySuroviny
- 100 g zelí
- 100 g zelených fazolek
- 2 čerstvé papriky
- 2 rajčata
- 200 g cukety
- 1,5 l hovězího vývaru
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 hrnek mléka
- 3 lžíce strouhaného sýru
- pepř
- sůl
- petrželka
Postup Jemný boršč
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky (kromě rajčat), vložíme do vařícího vývaru a vaříme do změknutí zeleniny. Přidáme světlou jíšku (z másla a mouky) a přidáme do polévky.
Vložíme oloupaná a na kousky nakrájená rajčátka, nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a vlijeme hrnek mléka se sýrem a necháme ještě 5 minut povařit. Nemáte-li hovězí vývar, můžete ho nahradit bujónovou kostkou.