Jemný boršč

Recepty, Polévky

Suroviny

100 g zelí
100 g zelených fazolek
2 čerstvé papriky
2 rajčata
200 g cukety
1,5 l hovězího vývaru
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 hrnek mléka
3 lžíce strouhaného sýru
pepř
sůl
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky (kromě rajčat), vložíme do vařícího vývaru a vaříme do změknutí zeleniny. Přidáme světlou jíšku (z másla a mouky) a přidáme do polévky.

  2. Vložíme oloupaná a na kousky nakrájená rajčátka, nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a vlijeme hrnek mléka se sýrem a necháme ještě 5 minut povařit. Nemáte-li hovězí vývar, můžete ho nahradit bujónovou kostkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!