Jehněčí na zelenině s česnekem

Recepty, Jiné maso

Suroviny

jehněčí kýta (nebo kůzlečí, lze použít i maso skopové, ale i hovězí, telecí apod.)
50 g slaniny
1/2 mrkve (střední)
cca 30 g petržele (kořenu)
30 g celeru (bulvy)
1 cibule (velká)
olej
4-5 stroužků česneku
česneková pasta
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso na několika místech prošpikujeme běžným způsobem.

  2. Potřeme česnekovou pastou a opepříme.

  3. Vložíme do pekáče a podlijeme olejem a trochou vody.

  4. Posypeme nahrubo nastrouhanou zeleninou, nakrájeným česnekem a cibulí.

  5. Přikryjeme druhou částí pekáče a dáme do trouby a půl hodiny pečeme za občasného polití na 190-200°C.

  6. Po půl hodině sundáme víko a za častého polívání dopečeme (na 200-220°C). Je-li málo šťávičky, dolijeme podle potřeby vodu a po ochutnání šťávičky dosolíme.(Záleží na česnekové pastě). Podáváme s bramborovým knedlíkem a zelím. Kdo má rád může podávat s brambory


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!