Jehněčí na zelenině s česnekem
Recepty, Jiné masoSuroviny
- jehněčí kýta (nebo kůzlečí, lze použít i maso skopové, ale i hovězí, telecí apod.)
- 50 g slaniny
- 1/2 mrkve (střední)
- cca 30 g petržele (kořenu)
- 30 g celeru (bulvy)
- 1 cibule (velká)
- olej
- 4-5 stroužků česneku
- česneková pasta
- sůl
- pepř
Postup Jehněčí na zelenině s česnekem
Postup přípravy receptu
-
Maso na několika místech prošpikujeme běžným způsobem.
Potřeme česnekovou pastou a opepříme.
Vložíme do pekáče a podlijeme olejem a trochou vody.
Posypeme nahrubo nastrouhanou zeleninou, nakrájeným česnekem a cibulí.
Přikryjeme druhou částí pekáče a dáme do trouby a půl hodiny pečeme za občasného polití na 190-200°C.
Po půl hodině sundáme víko a za častého polívání dopečeme (na 200-220°C). Je-li málo šťávičky, dolijeme podle potřeby vodu a po ochutnání šťávičky dosolíme.(Záleží na česnekové pastě). Podáváme s bramborovým knedlíkem a zelím. Kdo má rád může podávat s brambory