Jehněčí kolínko s bramboro-celerovým pyré

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

3 jehněčí kolínka
1 velká cibule
2 mrkve
1 velká bulva celeru
2 petržele
1 litr masového vývaru
5 větviček rozmarýnu
5 větviček tymiánu
sůl
pepř
máslo
olej

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí kolínka si opláchneme, očistíme a dobře osušíme.

  2. Kolínka bohatě osolíme, opepříme, potřeme zlehka olejem a bohatě posypeme nasekaným rozmarýnem. Takto ochucená kolínka uložíme do chladu nejlépe do druhého dne.

  3. Připravíme si pomalý hrnec a kolínka zprudka opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran do zlaté barvy. Do pomalého hrnce vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu a podlijeme masovým vývarem.

  4. Vložíme opečené kolínka a pomalíme“ na program LOW 10 hodin.

  5. Kolínka poté opatrně vyjmeme a udržujeme teplé. Z uvařených brambor a půlky bulvy celeru připravíme pyré a do výpeku, který scedíme a zredukujeme, vložíme oříšek másla a podáváme na předehřátých talířích.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!