Jednohubky / chlebíčky s tresčími játry

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

40 g změklého másla nebo dobrého pomazánkového
1 plechovka tresčích jater
sůl
mletý pepř
nové mleté koření
1 lžička dijonské hořčice, případně plnotučné
rohlíky či bagetky
Dále dle chuti:
cibule nebo lahůdková cibulka
pažitka nebo petrželka
vejce natvrdo
tence krájený citron

Postup přípravy receptu

  1. Tresčí játra rozmačkáme vidličkou v hlubokém talíři s kouskem změklého másla (můžeme použít i přírodní pomazánkové) a trochou hořčice, dle chuti osolíme, opepříme a přidáme mleté nové koření. Konzistenci pomazánky můžeme zjemnit dle potřeby olejem z tresčích jater.

  2. Nové koření přidáváme opatrně, je velmi aromatické, do pomazánky patří, ale nesmí přehlušit veškerou chuť.

  3. Pomazánku dobře promícháme, necháme v chladnu alespoň hodinu proležet a pak s ní nazdobíme plátky pečiva, které jsme zlehka potřeli máslem.

  4. Zdobíme dle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!