Jednoduchý šlehačkový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
4 vejce
16 dkg polohrubé mouky
15 dkg cukru krupice
meruňková marmeláda
Krém:
2 rostlinné šlehačky (nejlépe Rama na šlehání)
2 malé bílé selské jogurty
2-3 lžíce moučkového cukru
Na ozdobu:
ovoce podle sezóny a možností (může být i kompotované)
čiré dortové želé
250 ml vody nebo šťávy z kompotu

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: z bílků ušleháme tuhý sníh, všleháme žloutky a cukr. Nakonec pomalu přišleháme mouku. Pečeme ve vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formě (průměr 24 cm) na 170 stupňů asi 20 minut, podle vaší trouby. Vychladlý korpus prokrojíme a pomažeme marmeládou.

  2. Krém: vychlazenou rostlinnou šlehačku spolu s cukrem ušleháme a poté přišleháme bílé jogurty.

  3. Korpus potřený marmeládou pomažeme krémem (část si dáme stranou na ozdobu), slepíme a celý dort také namažeme krémem. Necháme vychladnout, poklademe ovocem a přelijeme připraveným želé. Necháme ztuhnout a podle fantazie dozdobíme krémem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!