Jednoduché plundrové těsto se špaldovou moukou

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

kynuté těsto:
250 ml mléka
3 PL oleje
2 lžičky soli
350 g hl. mouky
250 g špaldové mouky
1/2 kostky droždí (21g)
lžička cukru
+ 1 ks kupovaného listového těsta (plát)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny (kromě listového těsta) dáme do pekárny v obvyklém pořadí, tedy od tekutých po sypké, navrch droždí s cukrem, a necháme pekárnou umíchat. Poté ji vypneme a v zavřené pekárně necháme vymíchané těsto cca 1 hodinu kynout.

  2. Vykynuté těsto vyklopíme na desku a vyválíme na sílu 1-1,5cm. Na takto vyválený plát položíme plát listového těsta a společně natřikrát složíme. Znovu opatrně rozválíme a opět složíme - takto opakujeme nejméně 3x. Čím víckrát těsto přeložíme a znovu vyválíme, tím více bude po upečení lístkovat.

  3. Z takto připraveného těsta poté tvoříme rohlíky, koláčky, závin apod. Já jsem z něj dnes pekla rohlíky na způsob croissantů, jen sypané sýrem, ale lze např. i plnit různými náplněmi, slanými i sladkými.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!