Jednoduché a levné langoše

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

500 g hladké mouky
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky cukru
4 dcl mléka (přidávejte postupně)
1 kostka droždí
česnek
sýr
kečup

Postup přípravy receptu

  1. Část vlažného mléka smícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek necháme asi 5 minut vzejít v teple. Mouku osolíme a prosejeme do mísy. Přidáme kvásek, postupně zbytek mléka a ručním hnětačem vypracujeme těsto. Těsto můžeme vypracovat i ručně. Hotové těsto necháme aspoň 30 minut kynout v teple.

  2. Pak těsto vyválíme na pomoučeném vále na 2 cm široký plát a sklenicí z něj vykrojíme větší kolečka. Ty necháme ještě 10 minut vykynout.

  3. Nakynutá kolečka vytáhneme do stran a ihned smažíme dozlatova ve fritéze. Hotové langoše odkládáme na ubrousky, abychom se zbavili přebytečného tuku a doplňujeme vybranými surovinami - sýr, šunka, česnek, kečup, tatarka či marmeláda, podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!