Jednoduché a levné kuřecí rizoto

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

rýže
kuřecí maso
cibule
olej
kukuřice
hrášek
mletá sladká paprika
pepř (mletá pálivá paprika)
vegeta
kuřecí bujón
(tvrdý sýr, okurka, rajče)

Postup přípravy receptu

  1. Rýži (500 g - tato hmotnost mi vychází na 2 hrnky) vysypeme do zapékací mísy, posypeme vegetou a promícháme. Poté zalijeme vodou (3 hrnky vody - stejně velké jako hrnky na rýži). Rýži např. pomocí lžíce zarovnáme tak, aby byla po celé ploše stejně rozmístěna. Nakonec oloupeme cibuli a půlku z ní vcelku vložíme na rýži a uzavřenou zapékací mísu vložíme do rozpálené trouby na 200 C°. Rýží vytáhneme, jakmile je veškerá voda vyvařená.

  2. Druhou půlku cibule nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce a přidáme trochu oleje. Poté cibuli necháme jen zpěnit, nakrájené kuřecí maso na drobné kousky hodíme k cibuli, osmažíme ze všech stran a zalijeme trochou vody. Přidáme trošku vegety, kostku kuřecího bujónu a pepř či pálivou mletou papriku (jak kdo má rád ostré). Jakmile vidíme, že se většina vody vyvařila a maso změklo, přidáme kukuřici a hrášek. Minutku povaříme a zaprášíme sladkou paprikou, necháme chviličku na plotně, ale opravdu chviličku, aby paprika nezhořkla a tím máme směs připravenou.

  3. V dalším kroku už jen rýži s masovou směsí smícháme, promícháme a můžeme se pustit do mlsání. Jako přílohu můžeme volit tvrdý nastrouhaný sýr, okurku či rajče (jak kdo chce a na co má chuť).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!