Jednoduchá čína

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1x balení čínských nudlí nebo japonských (jakékoliv, je to dobré se všemi druhy)
Zelenina dle chuti
papriku
cherry rajčátka
cibuli
500 g vepřového masa
Koření na čínu
indické kari
sůl
máslo
bambusové výhonky (dodají tomu tu správnou chuť, dají se koupit sterilizované v plechovce)
sušené houby (dávám japonské shitake)
Toto jídlo je jednoduché v tom, že nemá dané přesné suroviny. Můžete do něho dát skoro cokoliv a stále bude velmi chutné.

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky. Veškerou zeleninu nakrájíme na kousky, kombinuji velké a malé kousky. Rozehřejeme pánev, smažíme tentokrát na másle (olej mi v tomto případě nevyhovuje). Vložíme zeleninu a orestujeme ji.

  2. Přidáme maso a lehce mícháme, osolíme celou směs a posypeme kořením. Vložíme bambusové výhonky a houby. Poté, co začne maso dostávat tu správnou barvu, necháme dojít na nejnižším stupni na sporáku.

  3. Mezitím do hrnce nalijeme vodu a uvaříme nudle dle návodu. Poté co jsou uvařeny, slijeme z nich vodu a vložíme je do pánve k masu (nudle se ochutí šťávou vytvořenou při smažení).

  4. Vše dokonale promícháme a popřípadě ještě dochutíme. Můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!