Javorové bábovičky s jablky a skořicí

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g hladké mouky
140 g třtinového cukru
200 g másla + na vymazání formiček
3 KL prášku do pečiva
1/2 KL skořice
špetka soli
3 vejce
100 ml javorového sirupu
5 jablek, oloupaných a nahrubo nastrouhaných
na obalení moučkový cukr se skořicí

Postup přípravy receptu

  1. Prosejeme hladkou mouku s práškem do pečiva, promícháme se skořicí, špetkou soli a třtinovým cukrem. Přidáme rozpuštěné, ale ne horké máslo, vejce a javorový sirup a dobře rozmícháme do hladké hmoty.

  2. Přidáme nahrubo nastrouhaná jablka a zlehka, ale důkladně promícháme. Plníme to 10-12 bábovkových formiček a pečeme v troubě vyhřáté na 180-200°C cca 20 minut.

  3. Provedeme špilkový test propečenosti a horké vyklopíme z formiček a obalujeme ve směsi moučkového cukru a skořice. Na povrchu se vytvoří skořicovo-cukrová krustička.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!