Játrové rolky par excelans

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1 tácek kachních jater
100 g anglické slaniny
hranolky tvrdého sýra
pepř
sušený rozmarýn
olej na smažení
1 vejce
strouhanka
sůl
párátka

Postup přípravy receptu

  1. Játra si omyjeme, vysušíme, naporcujeme, posypeme rozmarýnem a opepříme.

  2. Anglickou slaninu si po 2 kusech na sobě rozprostřeme na lince, na každou dáme porci jater, na šířku hranolek sýra, stočíme do rolky a propíchneme párátkem, aby nám to připečení drželo pohromadě, na talíři je vyndáme.

  3. Potom je obalíme v rozšlehaném a dost osoleném vajíčku (játra nesolíme!) pak ve strouhance a smažíme přikryté (aby se propekly) na malém množství oleje ze všech stran.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!