Játra se zakysankou
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 300 g vepřových jater
- 100 g šunky
- 1 červená kapie
- 1 cibule
- 1 lahůdková cibulka
- 1 rajče
- 1 stroužek česneku
- 100 ml zakysané smetany
- 1/2 Masoxu
- Solamyl
- pepř
- olej
- sůl
Postup Játra se zakysankou
Postup přípravy receptu
-
Játra, šunku a kapii si nakrájíme na proužky, rajče na kousky, cibuli na jemno, česnek na plátky a cibulku na kolečka.
Nakrájená játra posypeme v misce Solamylem, promícháme, na pánev dáme olej a orestujeme cibuli s cibulkou, pak přidáme játra, která orestujeme, pak zalijeme masoxovým vývarem a dusíme. Po chvíli přidáme kapii, za další chvíli rajče.
Když jsou játra měkká osolíme, opepříme, dáme šunku a kysanou smetanu, převaříme. Játra jsou hustá, díky Solamylu a během dušení, pokud se šťáva moc vydusí, můžeme podlít.