Játra se zakysankou

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

300 g vepřových jater
100 g šunky
1 červená kapie
1 cibule
1 lahůdková cibulka
1 rajče
1 stroužek česneku
100 ml zakysané smetany
1/2 Masoxu
Solamyl
pepř
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Játra, šunku a kapii si nakrájíme na proužky, rajče na kousky, cibuli na jemno, česnek na plátky a cibulku na kolečka.

  2. Nakrájená játra posypeme v misce Solamylem, promícháme, na pánev dáme olej a orestujeme cibuli s cibulkou, pak přidáme játra, která orestujeme, pak zalijeme masoxovým vývarem a dusíme. Po chvíli přidáme kapii, za další chvíli rajče.

  3. Když jsou játra měkká osolíme, opepříme, dáme šunku a kysanou smetanu, převaříme. Játra jsou hustá, díky Solamylu a během dušení, pokud se šťáva moc vydusí, můžeme podlít.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!