Játra s kari jablky
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 250 g drůbežích jater (nebo králičích)
- 1 větší cibule
- cca 2 lžičky kari (dle chuti)
- 1,5 - 2 kyselejších jablek
- máslo nebo olej
- sůl
- mletý pepř
- 2 - 3 lžíce bílého vína (vody)
Postup Játra s kari jablky
Postup přípravy receptu
-
Na másle nebo na oleji osmažíme jemně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme k ní osmažit očištěná, pokrájená, osolená a opepřená játra.
Po osmažení játra vyndáme stranou, do výpeku nasypeme oloupaná na plátky pokrájená jablka zbavená jádřinců, během krátkého smažení je ochutíme kari kořením, solí a pepřem. Zastříkneme vínem a podlijeme troškou vody (jen tolik, aby se nám udělal sos). Za občasného promíchání necháme jablka změknout.
Pak na krátkou chvíli na prohřátí přisypeme játra a podáváme nejlépe s rýží.