Játra s kari jablky

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

250 g drůbežích jater (nebo králičích)
1 větší cibule
cca 2 lžičky kari (dle chuti)
1,5 - 2 kyselejších jablek
máslo nebo olej
sůl
mletý pepř
2 - 3 lžíce bílého vína (vody)

Postup přípravy receptu

  1. Na másle nebo na oleji osmažíme jemně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme k ní osmažit očištěná, pokrájená, osolená a opepřená játra.

  2. Po osmažení játra vyndáme stranou, do výpeku nasypeme oloupaná na plátky pokrájená jablka zbavená jádřinců, během krátkého smažení je ochutíme kari kořením, solí a pepřem. Zastříkneme vínem a podlijeme troškou vody (jen tolik, aby se nám udělal sos). Za občasného promíchání necháme jablka změknout.

  3. Pak na krátkou chvíli na prohřátí přisypeme játra a podáváme nejlépe s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!