Játra s jablky a cibulí

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

8 plátků vepřových jater
3 cibule
2 větší jablka
2 lžíce hladké mouky
4 lžíce oleje
kousek másla
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Jablka rozkrájíme, oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na asi centimetrové plátky, které opečeme na másle z obou stran.

  2. Cibuli pokrájíme na kolečka a orestujeme na oleji. Jablka i cibuli uložíme do tepla, aby nevychladly.

  3. Plátky jater obalíme v mouce a opečeme na oleji z obou stran. Hotová játra osolíme, opepříme a podáváme obložená plátky jablek a cibulí. Příloha: rýže, brambory


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!