Játra po skotsku

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1/2 kg vepřových jater (nakrájených na tenké plátky)
4 plátky slaniny
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce rumu (nebo jiného ostrého alkoholu)
sladká paprika
Tabasco
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rozpálíme větší pánev a na ni osmahneme slaninu dokřupava. Hotovou slaninu vyndáme, osušíme papírovým ubrouskem a ponecháme v teple. Na zbylém tuku osmažíme játra, která jsme obalili v mouce, sladké paprice a pepři.

  2. Játra několikrát otočíme.

  3. Když jsou skoro hotová, osolíme podle chuti, přilijeme alkohol a krátce podusíme.

  4. Játra vyndáme, pokapeme tabascem a podáváme ozdobené plátky slaniny. Podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!