Jarní obložené chlebíčky
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 1 chlebíčková veka
- pomazánkové máslo bez chuti(nebo máslo)
- majolka dle chuti(20 dkg)
- 10 dkg kečupu - (musí ho být polovina než majolky 2:1)
- 1 vrchovatá malá lžička plnotučné hořčice
- 1 utřený česnek se
- sůl
- 3 vejce natvrdo
Postup Jarní obložené chlebíčky
Postup přípravy receptu
-
Veku si nakrájíme mírně na šikmo a namažeme každý chlebíček pomazánkovým máslem, nebo normálním máslem.
Do mističky si smícháme majonézu, kečup, hořčici a česnek utřený se solí.
Vajíčka natvrdo uvařená si nakrájíme na kulaté plátky, nebo v kráječi na salát a vždy 2 kusy položíme na chlebíček a na každé vajíčko dáme 1 lžičku majonézovo-kečupové směsky.
V originálním receptu je 1/2 vajíčka na každý chlebíček, ale je to hrozně sytý, vyhovuje nám to takto a není taková spotřeba vajec, bylo by jich tak 11! Ještě si je můžeme vylepšit nějakou ozdobou, dala jsem pórek a trošku posypala červenou paprikou.