Jarní kotleta s glazovanou karotkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 ks vepřové kotlety
2 střední cibule
1/2 litru vývaru z kostí
6 ks mladé karotky
máslová jíška
máslo
cukr
vepřové sádlo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety osolíme a bohatě opepříme.

  2. Takto okořeněné kotlety obalíme v hladké mouce a na trošce rozpáleného sádla zprudka opečeme z obou stran.

  3. Jakmile jsou kotlety do zlatova opečené, přendáme je do připraveného hrnce.

  4. Na výpeku v pánvi opečeme nadrobno nakrájené cibule do zlatavé barvy.

  5. Do takto orestované cibule, přidáme ½ litru vývaru z kostí. Obsah pánve přelijeme do hrnce ke kotletám a dusíme do měkka 30 minut.

  6. Jakmile jsou kotlety měkké, tak je vyndáme z hrnce a vzniklou silnou šťávu lehce zahustíme máslovou jíškou a necháme ještě 10 minut provařit.

  7. Podáváme s vařenou rýží a lehce glazovanými plátky karotky, které vytvoříme na pánvi za použití oříšku rozpuštěného másla a lžičky cukru.

  8. Porce masa ozdobíme plátky vařeného vejce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!