Jarní brambory

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

0,5 kg brambor nakrájených na menší části
1 červená řepa uvařená asi 40 min v tlakovém hrnci v osolené vodě
1 vejce uvařené natvrdo
1/2 konzervy kukuřice a červené fazole Bonduelle Texas (kukuřice a červené fazole)
1 Hermelín
2 stroužky česneku smíchané se
2 lžícemi olivového oleje na potření brambor
nať zelené petrželky na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Umyté brambory ve slupce nakrájíme na kostky, dáme do pekáče a pečeme asi 3/4 hodiny, ke konci pečení potřeme pastou z utřeného česneku a oleje, úplně nakonec přidáme na kostičky nakrájený Hermelín a necháme roztavit.

  2. Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na bramborovém kráječi, přidáme upečené brambory. Navrch nakrájíme vejce a zelenou petrželku. Můžeme ještě přelít nějakým dresingem dle chuti nebo sladkou chilli omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!