Japonské kuřecí kari

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kostka Vermont Curry Karakuchi (viz.foto)
4 kuřecí stehenní řízky
3 mrkve
4 brambory
2 cibule
1 jablko
rostlinný olej
700 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev, cibuli i brambory očistíme. Mrkev nakrájíme na tenčí plátky, brambory a cibuli na kostky. Omyté a osušené maso nakrájíme na menší kousky. Jablko oloupeme a nastrouháme.

  2. Maso krátce osmahneme na oleji. Když se zatáhne, přidáme mrkev, brambory, cibuli a vodu a vaříme na mírném ohni zhruba hodinu. Pak přidáme kostku japonského kari (ostré podle vlastního výběru) a nastrouhané jablko a povaříme do mírného zredukování a zhoustnutí omáčky. Toto klasické japonské kari podáváme s rýží


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!