Jakožemlovka s jablky a tvarohem
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- vánočka (stačí malá nebo 3 makovky)
- 5 vajec
- 350 ml mléka
- 4 jablka
- 500 g tvarohu
- 1 vanilkový puding
- 2 PL cukru
- 2 vanilkové cukry
- 3 PL skořicového cukru
- sůl
Postup Jakožemlovka s jablky a tvarohem
Postup přípravy receptu
-
Makovky nakrájíme na kousky a dáme do mísy. V mléce si rozkvedláme 4 žloutky, nalijeme na nakrájené makovky a promícháme. Ze 4 bílku si se špetkou soli a s 2 vanilkovými cukry ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho k navlhčeným makovkám.
Tuto směs dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací formy. Na ni dáme vrstvu oloupaných a nakrájených jablek (já krájela V-krouhačem na hranolky), které posypeme skořicovým cukrem a rozinkami (mohou být předem namočené v rumu).
Na povrch rozetřeme tvaroh, který si rozděláme s 1 vejcem, 2 polévkovými lžícemi cukru, 1 vanilkovým pudinkem a v dle konzistence tvarohu můžeme přidat trochu mléka.
Pečeme na 180°C cca 35-40 minut. Na talíři posypeme moučkovým cukrem.