Jakožemlovka s jablky a tvarohem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

vánočka (stačí malá nebo 3 makovky)
5 vajec
350 ml mléka
4 jablka
500 g tvarohu
1 vanilkový puding
2 PL cukru
2 vanilkové cukry
3 PL skořicového cukru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Makovky nakrájíme na kousky a dáme do mísy. V mléce si rozkvedláme 4 žloutky, nalijeme na nakrájené makovky a promícháme. Ze 4 bílku si se špetkou soli a s 2 vanilkovými cukry ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho k navlhčeným makovkám.

  2. Tuto směs dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací formy. Na ni dáme vrstvu oloupaných a nakrájených jablek (já krájela V-krouhačem na hranolky), které posypeme skořicovým cukrem a rozinkami (mohou být předem namočené v rumu).

  3. Na povrch rozetřeme tvaroh, který si rozděláme s 1 vejcem, 2 polévkovými lžícemi cukru, 1 vanilkovým pudinkem a v dle konzistence tvarohu můžeme přidat trochu mléka.

  4. Pečeme na 180°C cca 35-40 minut. Na talíři posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!