Jahodový sirup

Recepty, Nápoje

Suroviny

1 kg čerstvých jahod
500 ml vlažné vody
20 g kyseliny citronové
3 lžíce citronové šťávy
1 celá skořice
cukr krystal

Postup přípravy receptu

  1. Jahody jsem propláchla, očistila a nalila na ně 500 ml vlažné vody. Pak jsem je rozmačkala šťouchadlem (na brambory), přisypala do nich citronovou šťávu a kyselinu. Přivedla jsem k varu - asi na 5 minut.

  2. Až začaly hodně pěnit, vypnula jsem a výslednou šťávu sem přecedila do odměrky (abych změřila objem šťávy, proto ne přímo do hrnce).

  3. Mě vyšlo 1,3 l přecezené šťávy, na to množství jsem sypala 1,3 kg cukru krystal, takže když budete mít víc jahod a i víc vlažné vody a šťávy, třeba 3 l, tak dát 3 kg cukru.

  4. Znovu sem přivedla k varu, aby se cukr dobře rozpustil, vypnula jsem a dávala do sklenic. Konzistence i chuť mi přišla akorát ideální. A nádherně voní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!