Jahodový dortík Kristýnka

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
6 vajec
200 g cukru krupice
200 g polohrubé mouky
Na pomazání:
kvalitní jahodový džem
rostlinná šlehačka nejlépe Rama na šlehání
cukr podle chuti
čerstvé jahody
červené dortové želé
voda

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj žloutky s cukrem, vmícháme polohrubou mouku.

  2. Naplníme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy, průměr 24 cm. Pečeme na 170 st. asi 35 minut.

  3. Vychladlý korpus 1x prokrojíme, pomažeme džemem a vyšlehanou šlehačkou. Část šlehačky si ponecháme stranou na ozdobné pusinky. Korpus spojíme, vršek mírně potřeme jahod. džemem.

  4. Vrátíme do ráfku, poklademe čerstvými jahodami a pomalu přeléváme červeným dortovým želé, připraveným podle návodu. Želatina proteče kolem ráfku a udělá na bocích žetatinový povlak.

  5. Po ztuhnutí jsem ráfek sundala a kupovanými cukrovými srdíčky dozdobila, šlo to špatně, protože želatina byla ztuhlá a tak jsem si vypomohla tím, že jsem si rozehřála zbytek žel.a štětečkem potírala a lepila srdíčka. Vršek dortu jsem ozdobila odloženou šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!