Jahodový dort se želatinou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 vajec
150 g cukru
1,5 lžíce oleje
225 g polohrubé nebo hladké mouky (já dělala z hladké)
3/4 lžičky kypříciho prášku
Dále:
1,5 vanilkového pudinku (s mlékem a cukrem uvaříme podle návodu)
jahody
červené želé
kdo chce, můze i jahodovou marmeládu (já dělala bez)

Postup přípravy receptu

  1. Bilky uslehame se 3 lzicemi studene vody a polovinou cukru na snih.

  2. Ze zloutku, druhe pulky cukru a 4/5 lzic horke vody uslehame penu.

  3. Vslehame olej a lehce vmichame mouku smichanou praskem do peciva a snih z bilku.

  4. Peceme ve vymazane a vysypane dortove forme na 160°C 25 minut a nechame vychladnout.

  5. Oddelame dortovy rafek a kdo chce natre marmeladou. Pote natreme predem podle navodu uvarenym pudinkem.

  6. Vedle sebe naskladame prekrajene jahody. Dame zpet rafek a zalijeme opet podle navodu pripravenou zelatinou. Dame na noc do lednice.

  7. Druhy den oddelime zelatinu od rafku a pote ho sundame. Dort ozdobime z boku mandlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!