Jahodové šílené řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 vajec
150 g moučkového cukru
5 lžic vlažné vody
5 lžic oleje
150 g polohrubé mouky
40 g kakaa
Krém:
200 ml kyšky
190 ml zakysané smetany
2 ks pomazánkového másla
50 g moučkového cukru
1 želatinový ztužovač
100 ml vody
Jahody
marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh a v další míse žloutky s cukrem do pěny, do které postupně po lžících přidáme vodu a olej. Potom přimícháme mouku, kakao a nakonec ručně zlehka vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem, asi 25 minut na 190°C. Po upečení necháme vychladnout.

  2. Mezitím připravíme krém. Vyšleháme kyšku, pomazánková másla, kysanou smetanu a cukr. V rendlíku ohřejeme vodu a v ní rozpustíme želatinu, kterou pak vmícháme do připravené směsi.

  3. Potom vychladlé upečené těsto potřeme tenkou vrstvou marmelády a poklademe jahodami. Zalijeme krémem a necháme uležet, nejlépe přes noc.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!