Jahodové šílené řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 5 vajec
- 150 g moučkového cukru
- 5 lžic vlažné vody
- 5 lžic oleje
- 150 g polohrubé mouky
- 40 g kakaa
- Krém:
- 200 ml kyšky
- 190 ml zakysané smetany
- 2 ks pomazánkového másla
- 50 g moučkového cukru
- 1 želatinový ztužovač
- 100 ml vody
- Jahody
- marmeláda
Postup Jahodové šílené řezy
Postup přípravy receptu
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh a v další míse žloutky s cukrem do pěny, do které postupně po lžících přidáme vodu a olej. Potom přimícháme mouku, kakao a nakonec ručně zlehka vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem, asi 25 minut na 190°C. Po upečení necháme vychladnout.
Mezitím připravíme krém. Vyšleháme kyšku, pomazánková másla, kysanou smetanu a cukr. V rendlíku ohřejeme vodu a v ní rozpustíme želatinu, kterou pak vmícháme do připravené směsi.
Potom vychladlé upečené těsto potřeme tenkou vrstvou marmelády a poklademe jahodami. Zalijeme krémem a necháme uležet, nejlépe přes noc.