Jahodové řezy se želé

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
200 g polohrubé mouky
200 g cukru krupice
4 PL vody
250 g tvarohu (kostka)
250 ml. šlehačky(33%) + 2 ztužovače šlehačky
1 kelímek zakysané smetany
cukr podle chuti
červené želé v prášku (v LIDL - galaretka)

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme bílky na tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáme vodu a mouku. Vše vyšleháme, nakonec vmícháme sníh a dáme na vymazaný a vysypaný plech do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 15-20 minut. Záleží na troubě.

  2. Mezitím uděláme krém. Vyšleháme tvaroh, šlehačku a zakysanou smetanu, přidáme cukr dle chuti a 2 ztužovače šlehačky. Upečený a vychladlý korpus namažeme jahodovou marmeládou, pak krémem, na krém naskládáme jahody (i další ovoce), které zalijeme želatinou a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!