Jahodové nepečené řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

dlouhé cukrářské piškoty
250 g jahod
120 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
250 ml smetany ke šlehání
1 želatinový ztužovač zastudena
1 červené dortové želé

Postup přípravy receptu

  1. Čtverhranou zapékací misku si vyložíme piškoty. Jahody odstopkujeme, přisypeme k nim oba cukry a rozmixujeme je. Šlehačku vyšleháme dotuha a lehce vmícháme do rozmixovaných jahod. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu, opatrně vmícháme do jahodové směsi a ihned zalijeme připravené piškoty v misce.

  2. Dezert vložíme do lednice a necháme dobře vychladit. Pak si připravíme podle návodu dortové želé a velmi opatrně zalijeme ztuhlý dezert. Opět necháme v chladu ztuhnout a pak teprve podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!