Jahodové muffins

Recepty, Moučníky

Suroviny

12 středně velkých jahod
150 g másla nebo rostlinného tuku
100 g cukru
1 vanilkový cukr
špetku soli
3 vejce
200 g polohrubé mouky
50 g maizeny
0,5 sáčku prášku do pečiva
6 lžic mléka
moučkový cukr na posypání
formu na muffins

Postup přípravy receptu

  1. Jahody omyjeme, očistíme a necháme na sítu okapat. Tuk s cukrem, vanilkovým cukrem, a špetkou soli šleháme 5 minut do pěny. Postupně přidáme vejce.

  2. Mouku promícháme s maizenou a práškem do pečiva, prosejeme na vaječnou směs a krátce šleháme. Nakonec přidáme mléko a vymícháme hladké těsto.

  3. Do formy na muffiny rovnoměrně rozdělíme připravené těsto. Doprostřed vtiskneme vždy po jedné jahodě. Muffiny potom pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě asi 25-30 minut. Necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!