Jahodové dvoubarevné pohlazení

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
1 hrnek (250 ml) cukru krupice
1 hrnek mléka
2 hrnky polohrubé mouky
2 vejce
1/2 hrnku (125 ml) oleje
1 sáček vanilkového cukru
1 celý prášek do pečiva
2-3 lžíce kakaa
Poleva-krém:
1 litr mléka
5 lžic cukru
2 jahodové pudinky (-na pudink)
2 zakysané smetany
1 vanilkový cukr
jahody (čím víc,tím lépe)
cukru tolik, jak máme rádi sladké
1 želatinová poleva
100 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, mléko, vejce, olej a vanilkový cukr rozmícháme a přidáváme mouku s práškem do pečiva a všechno prošleháme.

  2. Na plech s pečícím papírem vylijeme 2/3 těsta a do 1/3 co nám zbývá přimícháme kakao a buď vylijeme, nebo dáváme lžící na světlé těsto, aby bylo téměř po celé ploše.

  3. Pak si uděláme polevu/krém: Nejprve si uvaříme jahodový pudink a želatinovou polevu, necháme úplně vychladnout, pak rozmixované jahody s cukrem + vanilkovým cukrem a vše i se zakysanou smetanou přidáme k pudinku a prošleháme.

  4. Nalijeme na upečený moučník, každou porci ozdobíme ovocem (např. jahody + kiwi) a dáme alespoň na hodinu do lednice ztuhnout, pak rozkrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!