Jahodová bábovka s čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g polohrubé mouky
200 g rozpuštěného másla
150-160 g moučkového cukru
3 vejce
3 lžičky citronové šťávy
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
30-50 kusů čerstvých jahod (tady platí čím více tím lépe)
Na dochucení může být:
1/3 čokolády na vaření
100 ml smetany stačí 12%

Postup přípravy receptu

  1. Rozpuštěné máslo s moučkovým i vanilkovým cukrem a vajíčkama vyšleháme na hladké těsto, mouku si promícháme s práškem do pečiva a po částech přidáváme do vyšlehaného těsta z vajec.

  2. Pak přidáme citronovou šťávu a jahody umyté a rozmačkané vidličkou a vše ještě prošleháme-těsto je tužší, neteče a proto si ho přendaváme do bábovkové formy větší vařečkou, nebo lžící, uhladíme a dáme péct do vyhřáté trouby na 180%, 45-50 minut, zkoušíme špejlí, neboť každému peče trouba přece jen trochu jinak.

  3. Pokud se rozhodneme, že bábovku ještě vylepšíme necháme ji vychladnout, do kastrůlku si nalijeme smetanu a rozlámané kousky čokolády, kterou necháme rozpustit a mícháme až téměř do varu, aby nám vznikla celistvá čokoládová hmota a tou potíráme celý vršek bábovky. Pokud nechceme mazat čokoládou, tak jen pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!