Jáhly se zeleninou na způsob leča

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 velká cibule
2 lžíce oleje
3 rajčata
1 čerstvá paprika
1/2 menší cukety
150 g jáhel
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme na kousky nakrájená rajčata a papriku a nahrubo nastrouhanou cuketu. Pod pokličkou dusíme do změknutí.

  2. Jáhly několikrát propláchneme horkou vodou, případně je spaříme. Zalijeme je 1.5 násobkem vody, osolíme a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme, až jsou jáhly téměř měkké, asi 10 minut.

  3. Poté přimícháme zeleninový základ na lečo, podle potřeby podlijeme trochou vody a pod pokličkou ještě asi 5 minut podusíme, aby se jáhly dovařily a došlo k propojení chutí.

  4. Dochutíme čerstvě namletým pepřem a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!