Jáhly s dušenou mrkví na kari

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 hrnek jahel
1,5 hrnku zeleninového vývaru nebo vody
3 mrkve
1 velká cibule
2 lžičky kari koření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly přebereme a 3x spaříme vroucí vodou (zbavíme je tím hořkosti).

  2. Poté je nasypeme do 1.5-násobku osolené vody, ve které můžeme rozpustit i kostku zeleninového bujonu, a na mírném ohni vaříme 15 minut, až se všechna voda vsákne.

  3. Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá, přidáme kari koření a krátce orestujeme, aby se rozpustilo v tuku a rozvonělo.

  4. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, podlijeme trochou vody a pod pokličkou 10 minut podusíme.

  5. Vmícháme do uvařených jahel, přiklopíme pokličkou a necháme asi 10 minut dojít“, aby se propojily chutě. Podle potřeby dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!