Jáhly s čočkou po italsku

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 velká cibule
olej
3 stroužky česneku
1 hrnek jáhel
1 hrnek červené čočky
2,5-3 hrnky vody
5 ks sušených rajčat
1 lžička oregana
1 lžička sušené bazalky
sůl
pepř
čerstvá bazalka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly i čočku smícháme a promyjeme alespoň 3x ve studené vodě.

  2. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Ke konci restování přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme ho krátce rozvonět.

  3. Přisypeme promyté jáhly s čočkou a za stálého míchání asi 2 minuty opékáme. Zalijeme vodou, přidáme pokrájená sušená rajčata, bazalku, oregano, osolíme, opepříme a pod pokličkou za občasného zamíchání dusíme asi 12 minut.

  4. V případě potřeby přilijeme další vodu. Jáhly i čočka by měly být měkké, ale nerozvařené.

  5. Na závěr necháme 5 minut dojít pod pokličkou. Podáváme ozdobené čerstvou bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!