Jahelné kuličky v kakau

Recepty, Cukroví

Suroviny

200 g jáhel
1 l vroucí vody
100 g rozinek
40 g kešu másla
20 g kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly spaříme vroucí vodou, dáme do hrnce a přilijeme 1 l vroucí vody. Vaříme do změknutí jáhel a vypaření vody. Necháme cca 15 minut vychladnout.

  2. Mezitím rozinky nakrájíme na menší kousky, které přidáme k vychladlým jáhlám. Ke směsi přidáme také kešu máslo.

  3. Z hmoty tvoříme kuličky, které obalujeme v kakau a můžeme je dát do papírových košíčků. Z těsta vyjde cca 48 kuliček. Pokud máte raději sladší věci, přidejte lžíci medu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!