Jablkový mřížkový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

450 g hladké mouky
250 g tuku
120 g práškového cukru
1 vejce
1/2 balíčku kypřícího prášku
balíček vanilkového cukru
špetka soli
1 lžička octu
citronová kůra
5 jablek
skořicový cukr
1 žloutek na potření

Postup přípravy receptu

  1. Do múky postrúhame maslo(tuk), pridáme práškový cukor, vajce, ocot, kypriaci prášok, vanilkový cukor, citrónovú kôru a soľ a vypracujeme hladké cesto a odložíme na chvíľu do chladničky.

  2. Medzitým si nastrúhame jablká.

  3. Cesto rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme na hrúbku približne 5mm. Preložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy,posypeme strúhankou a rovnomerne rozmiestnime nastrúhané jablká. Posypeme škoricovým cukrom a zakryjeme druhou časťou cesta.

  4. Cesto potrieme žĺtkom a poprepichujeme vidličkou.

  5. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista približne 20 minút pri 160 stupňoch.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!