Jablkový koláč z tvarohového těsta s drobenkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g tvaroh (kostka)
- 220 g Hera
- 260 g hladká mouka
- 200 g cukr
- 3 vejce
- prášek do pečiva
- vanilkový cukr
- citrónová kůra
- 6-7 velkých jablek
- cukr
- skořice
- drobenka
- 100 g máslo
- 100 g mletý cukr
- 100 g hladká mouka
Postup Jablkový koláč z tvarohového těsta s drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Lehce rozpuštěná Hera se utře s tvarohem, cukrem a vejci. Přisypeme mouku, citrónovou kůru a prášek do pečiva. Jablka nastrouháme na hrubším struhadle.
Těsto dáme na plech s pečícím papírem. Na horu dáme jablka a posypeme cukrem a skořicí. Umíchanou drobenkou posypeme jablka. Pečeme při 190°C dorůžova asi 40 minut.