Jablkový koláč s pudinkem a mandlemi

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g hladké mouky
150 g másla
130 g mletého cukru
2 vejce
citronová kůra
Dále:
500 ml mléka
2 vanilkové pudinky
300 g zakysané smetany
2 žloutky
vanilkový cukr
cukr podle chuti
pár kapek rumu (nemusí být)
----
5-6 větších jablek
skořice
cukr
mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, cukru, másla, vajec a kůry zpracujeme nelepivé těsto. Dáme na půl hodiny odpočnout. Z mléka, pudinku a cukru uvaříme pudink. Do vlahého pudinku zašleháme smetanu a rum.

  2. Jablka očistíme a nakrájíme na měsíčky. Těsto vyválíme na pečícím papíru velikosti plechu (měla jsem 35x24) tak, aby bylo i na bocích. Papír i s těstem dáme na plech.

  3. Na těsto poklademe jablka, posypeme skořicí a cukrem. Na jablka natřeme pudink a posypeme mandlemi. Pečeme na 180 st. cca 35-40 minut do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!