Jablkový koláč č.2

Recepty, Moučníky

Suroviny

550 g hladké mouky
2 lžíce sójové mouky
200 g moučkového cukru
375 g tuku
2 vejce
1 sáček vanilkového cukru
mouka na vyválení
2 lžíce rumu
1 kg oloupaných a vykrájených jablek
1 sáček skořicového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Mouku se sójovou moukou prosejeme na vál, přidáme prosátý cukr, změklý tuk, vejce, vanilinový cukr a zpracujeme na těsto, které necháme v chladnu půl hodiny odležet.

  2. Rozinky namočíme do rumu.

  3. Těsto rozdělíme na dva díly. První rozválíme na velikost plechu, pomocí válečku jej přesuneme na plech a těsto vytlačíme do stran.

  4. Jablka nakrájíme na osminky a ty ještě na dva plátky. Skládáme je do řádků na těsto. Posypeme je skořicovým cukrem, rozinkami.

  5. Plátem ze zbylého těsta je přikryjeme a v dobře vyhřáté troubě upečeme. Prochladlý koláč pocukrujeme a nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!