Jablkovo-makové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
4 vejce
120 g moučkového cukru
100 g másla
150 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek
4 lžíce mléka
čokoládová poleva
Náplň I.:
700 g jablek
500 ml vody
100 g cukru krupice
1 skořicový cukr
šťáva z 1 citronu
2 balíčky vanilkového pudinku Dr.Oetker Originál
Náplň II.:
200 g mletého máku
100 g moučkový cukr
200 ml mléka

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem a máslem do pěny. Přidáme mléko a po lžících přimícháme prosátou mouku promíchanou s kypřícím práškem.

  2. Nakonec zlehka vmícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh.

  3. Těsto vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného hlubšího plechu a upečeme.

  4. Teplý koláč potřeme makovou náplní, na ni dáme jablečnou náplň a necháme vychladnout.

  5. Vychlazený koláč polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.

  6. Náplň I.: Oloupeme jablka, odstraníme jádřince a jablka nakrájíme na kostičky. Jablka povaříme asi 7 minut s 400 ml vody, cukrem, skořicovým cukrem a citrónovou šťávou.

  7. Pudink smícháme se zbývající vodou a vlijeme do povařených jablek. Za stálého míchání ještě asi 1 minutu povaříme.

  8. Náplň II.: Pomletý mák zalijeme horkým mlékem, přidáme cukr a dobře promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!