Jablkovník bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g bezlepkové mouky
120 g cukru
1 prášek do pečiva
1 lžička jedlé sody
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky xanthanu
4 lžíce oleje
400-500 ml vody (podle šťavnatosti jablek)
hrst sekaných vlašských ořechů
2 velká jablka
1 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Jablka i se slupkou nastrouháme na hrubším struhadle a zakápneme je citronovou šťávou.

  2. Všechny pevné suroviny včetně poloviny ořechů odměříme do hlubší mísy a promícháme je.

  3. Přidáme olej, vodu a nastrouhaná jablka a důkladně promícháme.

  4. Podle potřeby přilijeme trochu vody, aby vzniklo ne příliš husté těsto. To nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme zbytkem sekaných ořechů a pečeme při 160 °C asi 30 min. Při pečení můžeme do trouby vložit plecháček s vodou, koláč se pak tolik nevysuší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!