Jablkovec s makovým mramorováním

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g hrubé mouky
100 g cukru
3 lžíce bramborového škrobu
1/2 lžičky mleté skořice
špetka badyánu
špetka muškátového oříšku
špetka soli
1/2 kypřícího prášku do pečiva
100 g tuku
3 vejce
4 lžíce mletého máku
asi 200 ml mléka
2 jablka

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s cukrem, škrobem, kořením a práškem do pečiva. Do těsta nalijeme tuk, přidáme vejce a vše dobře propracujeme. Těsto rozdělíme na dvě části.

  2. Do jedné pak zapracujeme mák a mléko, do druhé nahrubo nastrouhaná jablka. Do tukem dobře vymazané a moukou vysypané formy nalijeme nejprve těsto makové, na něj pak jablečné.

  3. Pečeme při 200°C teplotě asi 40 minut. Po upečení můžeme polít polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!