Jablkové bramborové knedlíky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

900 g uvařených brambor ve slupce den předem
sůl
2 vejce
300 g hrubé krupice
100 g hrubé mouky
4 jablka
mleté oříšky
agávový nebo javorový sirup
rozpuštěné máslo

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl, vejce, krupici, mouku a nahrubo nastrouhaná (nebo nakrájená) oloupaná jablka. Pokud je třeba, přidáme trochu mouky. Propracujeme a vytvoříme kulaté knedlíky.

  2. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 5 - 8 minut, záleží na velikosti. Knedlíky posypeme mletými ořechy a osladíme sirupem. Polijeme máslem.

  3. Knedlíky výborně chutnají i se strouhankou opraženou na másle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!