Jablko - hruškový dezert

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 jablka
3 hrušky
kousek másla
2 lžíce krupicového cukru
1,5 dcl moštu
4 hřebíčky
1/2 lžičky mleté skořice
0,6 litru mléka
1 vanilkový pudink
3 lžíce cukru
trochu likéru nebo rumu
šlehačka
čokoládová drť na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky.

  2. Na pánev dáme rozpustit máslo, přidáme cukr a za stálého míchání zkaramelizujeme.

  3. Zalijeme moštem, rozvaříme, přidáme nakrájená jablka a hrušky, skořici, hřebíček a necháme za občasného míchání dusit 10 minut. Rozdělíme do misek nebo na talířky.

  4. Z mléka pudinku a cukru uvaříme pudink, ochutíme likérem nebo rumem a nalijeme na ovoce. Vychladlé ozdobíme ušlehanou šlehačkou a čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!