Jablka ponejprv marinovaná a později na másle smažená

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 jablka
1 pánská hrst hladké mouky
1 PL cukru moučka s vanilkovým nádechem
1 – 2 PL přepuštěného másla
Marináda:
0,5 l vodky čisté
1 PL cukru moučka s vanilkovým nádechem
1 KL citronové kůry
2 PL pomerančové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaná a vyjadřincovaná jablka (původně jsem chtěl napsat vyjádřená, ale co maj jabka do všeho co kecat), pokrájím na čtvrtky, (středy jsem již vyloučil), naskládám do uzavíratelné misky, zaliji marinádou ze 100 ml vodky, cukru, citronové kůry a pomerančové šťávy. Nechám minimálně 2 – 3 hodiny, někdy přes noc.

  2. Po vytažení z marinády je nechám okapat na cedníku. Pak si vezmu čistou utěrku, nejlépe plínku pamatující ještě moje děti, když byly dětmi, nasypu na ni hrst mouky a jablka. Delikátně protřesu. Jablečné kousky se mi hezky obalí. Osmažím na přepuštěném másle a podávám přesypané vanilkovým cukrem vlastní výroby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!