Jablečný koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- 8 vajec
- 3 lžíce cukru
- hrubá mouka
- 1 lžíce cukru na sníh
- máslo na plech
- 1 kg jablek
- celá skořice
- 5 hřebíčků
- 1 lžíce pískového cukru
- 2 vanilkové pudinky v prášku
- 1 l mléka
- 1 lžíce cukru
- šlehačka
Postup Jablečný koláč
Postup přípravy receptu
-
Žloutky s cukrem ušleháme do pěny a přidáme hrubou mouku tak, aby těsto bylo hodně husté.
Z bílků, cukru ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta.
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný vysoký plech a dáme péci do mírně vyhřáté trouby asi na 15 minut. Po upečení piškot necháme vychladnout a nakrájíme na čtverce.
Jablka oloupeme a nastrouháme na plátky. Svaříme s vodou, cukrem a kořením. Když jsou jablka měkká, vyjmeme koření a udržujeme je teplá.
Pudink připravíme dle návodu. Ušleháme šlehačku.
Na talířek dáme porci piškotu, poklademe okapanými rozvařenými jablky. Pudink nastříkáme zdobícím sáčkem. Nakonec ozdobíme šlehačkou.