Jablečný koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

8 vajec
3 lžíce cukru
hrubá mouka
1 lžíce cukru na sníh
máslo na plech
1 kg jablek
celá skořice
5 hřebíčků
1 lžíce pískového cukru
2 vanilkové pudinky v prášku
1 l mléka
1 lžíce cukru
šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s cukrem ušleháme do pěny a přidáme hrubou mouku tak, aby těsto bylo hodně husté.

  2. Z bílků, cukru ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta.

  3. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný vysoký plech a dáme péci do mírně vyhřáté trouby asi na 15 minut. Po upečení piškot necháme vychladnout a nakrájíme na čtverce.

  4. Jablka oloupeme a nastrouháme na plátky. Svaříme s vodou, cukrem a kořením. Když jsou jablka měkká, vyjmeme koření a udržujeme je teplá.

  5. Pudink připravíme dle návodu. Ušleháme šlehačku.

  6. Na talířek dáme porci piškotu, poklademe okapanými rozvařenými jablky. Pudink nastříkáme zdobícím sáčkem. Nakonec ozdobíme šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!